recipe5_1

Κοτοπουλο γεμιστο με μανιταρια και σπανακι σε κρουστα απο σουσαμι σερβιρισμενο σε αφρο απο σαφραν και τζιντζερ

Υλικα για 4 μεριδες

4 τεμ φιλετο κοτοπουλο
400 γρ φρεσκο σπανακι

Για την γεμιση
200 γρ μανιταρια φρεσκα κομμενα καρε
60 γρ κρεμμυδι φρεσκο
2 κουτ σκορδο ψιλοκομμενο
2 κουτ μαϊντανος ψιλοκομμενος
50 γρ κρεμα γαλακτος

Για το παναρισμα
200 γρ γαλετα φρεσκου ψωμιου
80 γρ σουσαμι
2 ασπραδια αυγου
50 γρ αλευρι
Διαφορα μυρωδικα ψιλοκομμενα (ριγανη, δυοσμος, θυμαρι)

Για την σαλτσα
20 γρ βελουτε κοτοπουλου
2 γρ σαφραν στιμμονες

Για τον αφρο τζιντζερ
1 κουτ τζιντζερ ψιλοκομμενο
1 κουτ φρεσκο lemongrass
40 γρ κρεμα γαλακτος
20 γρ γαλα

Εκτελεση
Σωταρουμε τα μανιταρια στο ελαιολαδο, το κρεμμυδι και το σκορδο, προσθετουμε την κρεμα και τον μαϊντανο και τα χτυπαμε στο μπλεντερ.
Ανοιγουμε τα φιλετα του κοτοπουλου και γεμιζουμε με την φαρσα των μανιταριων και τυλιγουμε σε μικρα ρολα. Τα τυλιγουμε με μεμβρανη και τα βαζουμε στον ατμο για 10 λεπτα
Βγαζουμε απο την μεμβρανη και τα παναρουμε ανακατευοντας το φρεσκο ψωμι με τα μυρωδικα και το σουσαμι. Τα σωταρουμε σε βουτυρο.
Σωταρουμε και το σπανακι με ελαιολαδο και φρεσκο κρεμμυδι για γαρνιτουρα.
Βραζουμε την βελουτε του κοτοπουλου με το σαφραν. Στο τελος ζεσταινουμε και ολα τα υλικα για τον αφρο του τζιντζερ και τελευταια στιγμη ανακατευουμε με μπλεντερ χεριου και βαζουμε στο πιατο