recipe11_1

Αχλαδι ποσε σε σαμπανια με μελι, μους απο ανθοτυρο και πουρο κανταϊφι με ροδακινο

Υλικα για 4 μεριδες

4 αχλαδια καθαρισμενα ολοκληρα
1 λιτρο σαμπανια Larue Perier
200 γρ μελι
2 κουτ γλυκοζη
λιγες σταγονες λεμονι

Για το μους
400 γρ ανθοτυρο
100 γρ κρεμα γαλακτος
2 φυλλα ζελατινης

Για το κανταϊφι
400 γρ φυλλο κανταϊφι
1 ροδακινο καθαρισμενο και ψιλοκομμενο
50 γρ φιστικια Αιγινης τριμμενα
4 κουτ ζαχαρη
100 γρ φρεσκο κατσικισιο βουτυρο

Εκτελεση
Ποσαρουμε τα αχλαδια με την σαμπανια και το μελι για περιπου 30 λεπτα.
Για το μους, βαζουμε σε σιγανη φωτια την κρεμα με την ζαχαρη. Προσθετουμε τα φυλλα ζελατινης αφου τα εχουμε μουλιασει στο νερο.
Αφηνουμε να κρυωσει και χτυπαμε με το συρμα εως οτου αφρατεψει η κρεμα, προσθετουμε το ανθοτυρο λιγο λιγο.
Για τα πουρα, σωταρουμε το ροδακινο με τα τριμμενα φιστικια και προσθετουμε λιγο λιγο απο το σιροπι των αχλαδιων. Τυλιγουμε με το κανταϊφι σε σχημα μικρου πουρου και ψηνουμε