Συνάντηση εργασίας της Ελευθερίας Φτακλάκη με τουριστικούς φορείς της Ρόδου

Συνάντηση εργασίας είχε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη, με τουριστικούς φορείς της Ρόδου, το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της διεύθυνσης τουρισμού. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Εν. Ξεν. Ρόδου και αντιπρόεδρος του Protour κος Α. Καμπουράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου κος Κ. Γεωργιάδης, με τον Γ.Γ της Ένωσης Χ. Κάσεντ, ο Διευθυντής του Protour κο Μπ. Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δ/ντων Ξενοδοχείων Ρόδου κος Γ. Ματσίγγος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κος Ν. Χριστοφόρου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης τουρισμού Δωδεκανήσου κα Χ. Λόη.
Αντικείμενο συνάντησης αποτέλεσε ο συντονισμός της συμμετοχής των τουριστικών φορέων στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης και η δημιουργία παράλληλων εκδηλώσεων πλαισίωσης. Η αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με λεπτομέρεια, τα οργανωτικά θέματα της έκθεσης της Κωνσταντινούπολης EMITT 2013 , η οποία θα λάβει χώρα από τις 24 έως 27 Ιανουαρίου, στοχεύοντας στον καλύτερο συντονισμό της. Επιπλέον, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στις 25/1 στο ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο, αίθουσα του ελληνικού προξενείου, όπου θα παρουσιαστούν τα νησιά καθώς επίσης, και τα κεράσματα του Αιγαίου, παρουσία δημοσιογράφων και φορέων τούρκων πρακτόρων.
Συζητήθηκε εκ νέου, το καυτό θέμα της έκδοσης βίζας καθώς η δαιδαλώδης διαδικασία έκδοσης της, δυσκολεύει την έλευση ξένων επισκεπτών στα νησιά μας. Η χαμηλού κόστους βίζα, οι διευκολύνσεις για την έκδοσης της και το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας «εξαίρεση Σένγκεν» είναι απαραίτητα να καθιερωθούν και να επιμηκυνθούν και σε χώρες εκτός Τουρκίας πχ. Ιορδανία, Λίβανος, Κουβέιτ και φυσικά να ανοιχτούν και άλλες πύλες εισόδου στα νησιά μας. Η κα Φτακλάκη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ήδη ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει ραντεβού από τον Υπουργό Εξωτερικού κο Δ. Αβραμόπουλο ζητώντας την παρέμβαση του για τη διευκόλυνση των διαδικασιών της έκδοσης βίζας και πρότεινε να μετέχουν στη συνάντηση και οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι και το αποδέχτηκαν.