recipe7_1

Φιλετα τσιπουρας στη σχαρα με σευκλα, αρωματισμενο ελαιολαδο με φρεσκια ριγανη και σταχυα πρασου

Υλικα για 4 μεριδες

8 φιλετα τσιπουρας
2 κιλα σευκλα
5 φρεσκια κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 ματσο ανηθος
1 πρασο κομμενο ζουλιεν
200 γρ ελαιολαδο
70 γρ φρεσκος χυμος λεμονιου
2 κλωναρια φρεσκιας ριγανης
αλατι, πιπερι

Εκτελεση
Καθαριζουμε τα σευκλα και τα σωταρουμε με το κρεμμυδακι σε ελαιολαδο.
Προσθετουμε τον ανηθο και αλατιζουμε.
Ψηνουμε στη σχαρα τα φιλετα της τσιπουρας.
Τηγανιζουμε σε καυτο λαδι το πρασο.
Φτιαχνουμε το λαδολεμονο με την ριγανη