Χοιρινο φιλετο με αρωματικο, σαλτσα σιναπι και εστραγκον. Τουρτα πατατας με σαντιγυ απο παντζαρι και μικρα λαχανικα καραμελωμενα
Υλικα για 4 μεριδες
600 γρ φιλετο χοιρινο
ψιλοκομμενα αρωματικα (μαϊντανο, ανηθο, θυμαρι)
Για την σαλτσα
200 γρ σαλτσα ντεμι-γκλας
50 γρ μουσταρδα σιναπι
1 κουταλι εστραγκον φρεσκο ψιλοκομενο
50 γρ κρασι ασπρο
1 κουτ. μαυρο πιπερι σε κοκκους, 2 φυλλα δαφνης
Για τις πατατες
300 γρ πατατες κομμενες τσιπς
50 γρ κρεμα γαλακτος, 50 γρ ζωμος κοτας
1 κουτ. σκορδο ψιλοκομμενο
50 γρ παρμεζανα τριμμενη, 1/2 κουτ. μοσχοκαρυδο
Για το παντζαρι
150 γρ παντζαρι φρεσκο
100 γρ κρεμα γαλακτος
2 κουτ ξυδι μπαλσαμικο
Για τα λαχανικα
60 γρ καροτα, 60 γρ κολοκυθακια, 60 γρ ρεβα ολα κομμενα οβαλ
80 γρ σιροπι με σπασμενο μαυρο πιπερι
Εκτελεση
Στρωνουμε τις πατατες σε ταψι και ανακατευουμε με τα υγρα, αφου τα εχουμε ζεστανει στη φωτια. Ψηνουμε στους 160 βαθμους για 35 λεπτα.
Για τηνσαλτσα κανουμε ρεντουξιον το εστραγκον με το κρασι, το κρεμμυδι, το μαυρο πιπερι και το φυλλο δαφνης. Το προσθετουμε σουρωμενο στην ντεμι-γκλας.
Βραζουμε τα παντζαρια και τα περναμε απο το μπλεντερ. Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος αφρατεμενη και το μπαλσαμικο.
Βραζουμε τα λαχανικα και τα σωταρουμε στο σιροπι με το σπασμενο πιπερι.
Σωταρουμε τα χοιρινα φιλετα ολοκληρα, τα περναμε απο τα αρωματικα και τα κοβουμε σε μεριδες.