recipe6_1

Ρολο γλωσσας-τονου με φαβα, σαλτσα απο μελανι σουπιας, ναπολεον απο μπλινις με λαχανικα σωτε

Υλικα για 4 μεριδες

Για το ρολο
4 φιλετα γλωσσας
4 λεπτες φετες φρεσκου τονου
150 γρ βρασμενα σκαλοπς
400 γρ βρασμενη φαβα
8 φυλλα λαχανο Savoy

Για τα μπλινις
125 γρ αλευρι 55%
125 γρ αλευρι καλαμποκιου
25 γρ γαλα χλιαρο
5 γρ αλατι
10 γρ μαγια
3 ασπραδια αυργου
3 κροκοι αυγου

Για την γεμιση των μπλινις
1 πιπερια κοκκινη , 1 πιπερια πρασινη, 1 κολοκυθακι και ενα κρεμμυακι φρεσκο ολα ψιλοκομμενα
100 γρ μανιταρια
2 κουτ βουτυρο
100 γρ ασπρο κρασι

Για την σαλτσα
200 γρ βελουτε ψαριου
1 κουτ μελανι σουπιας
2 κουτ κρεμα γαλακτος

Εκτελεση
Για το ρολο
απλωνουμε μεμβρανη και στρωνουμε πανω πρωτα τα ζεματισμενα φυλλα απο το λαχανο Savoy, επειτα την βρασμενη φαβα και στο κεντρο τον τονο, την γλωσσα και τα σκαλοπς. Βαζουμε στον ατμο για 20 λεπτα

Για τα μπλινις
ανακατευουμε τα αλευρια με το αλατι, μαλακωνουμε την μαγια με γαλα, ενσωματωνουμε το γαλα μεσα στο αλευρι και τους κροκους των αυγων.
Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα και τα ριχνουμε ανακατευοντας σιγα σιγα στο μιγμα. Τηγανιζουμε σε μικρα στρογγυλα κομματια.
Για την γεμιση σωταρουμε ολα τα υλικα στο βουτυρο και σβηνουμε με το κρασι