Σφυριδα γεμιστη με αρμυρικια τυλιγμενο σε φυκια
Υλικα για 4 μεριδες
1 φιλετο σφυριδας 600 γρ
1 κιλο αρμυρικια
4 φυλλα Sushi Nori
2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 σκελιδα σκορδου ψιλοκομμενη
2 κουτ ελαιολαδο
2 κουτ ζωμος ψαριου
Για τη γαρνιτουρα
4 τοματες μετριες
1 κολοκυθακι
1 καροτο
1 βολβο παντζαρι
1 κουτ ελαιολαδο
Για τον πουρε μπροκολου
500 γρ μπροκολο φρεσκο
200 γρ πατατες
100 γρ γαλα
50 γρ κρεμα γαλακτος
50 γρ φρεσκο βουτυρο
μοσχοκαρυδο
αλατοπιπερο
Για την σαλτσα
400 γρ βελουτε ψαριου
1/2 κουτ σαφραν στιμμονες
50 γρ κρεμα γαλακτος
Εκτελεση
Σωταρουμε στο ελαιολαδο το φρεσκο κρεμμυδι, το σκορδο και τα αρμυρικια, προσθετουμε το ζωμο του ψαριου.
Ανοιγουμε το φιλετο της σφυριδας και το γεμιζουμε με τα αρμυρικια, το κανουμε ρολο και το περναμε απο διχτυ.
Το ποσαρουμε σε ψαροζουμο για 10 λεπτα. Στο τελος τυλιγουμε με τα φυκια.
Ζεματαμε τις τοματες και τις αποφλοιωνουμε. Τις αδειαζουμε απο πλαγια, αλατοπιπερωνουμε και τις γεμιζουμε με τα λαχανικα κομμενα οβαλ. βρασμενα και σωταρισμενα στο ελαιολαδο.
Για τον πουρε, βραζουμε τις πατατες και επειτα το μπροκολο, τα περναμε απο σητα τρεις φορες. Βραζουμε το γαλα με την κρεμα και το βουτυρο και ριχνουμε μεσα τον πουρε.
Δουλευουμε πολυ καλα εως να γινει αλοιφη.
Για την σαλτσα ζεσατινουμε την κρεμα με το σαφραν και προσθετουμε στην βελουτε