recipe9_1

Αστακος τυλιγμενος σε προσουτο, με ροκα, crispie λαζανι και τσατνευ συκο-μηλο

Υλικα για 4 μεριδες

600 γρ αστακος βρασμενος και κομμενος σε μενταγιον
2 κουτ λαδι τρουφας
2 κουτ ξυδι μπαλσαμικο
12 ψιλες φετες προσουτο
φυλλα ροκας

Crispie λαζανι
200 γρ αλευρι 75%
100 γρ πατατα πουρες
20 γρ ελαιολαδο
1 αυγο
αλατοπιπερο

Τσατνευ συκο-μηλο
1 μηλο πρασινο καθαρισμενο και τριμμενο
20 γρ κρεμμυδι ψιλοκομμενο
50 γρ ξερα συκα ψιλοκομμενα
50 γρ μηλοξυδο
100 γρ κοκκινο κρασι
1/2 κουτ μουσταρδα
πιπερι καγιεν
2 κουτ ζαχαρη

Εκτελεση
Μαριναρουμε τα βρασμενα μενταγιον του αστακου με το λαδι τρουφας και το μπαλσαμικο ξυδι.
Τα τυλιγουμε με το προσουτο και την ροκα
Βαζουμε ολα τα υλικα για το τσατνευ σε κατσαρολα και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτια και προσθετουμε ζαχαρη.
Για το φυλλο λαζανιου, προσθετουμς στον πουρε λιγο λιγο το αλευρι, το ελαιολαδο και το αυγο