recipe12_1

Μπουτακι παπιας με τρουφα και πλιγουρι με αρωματικα. Μαρμελαδα βερυκοκο

Υλικα για 4 μεριδες

4 μπουτια παπιας
40 γρ μαυρη τρουφα ψιλοκομμενη
αλατοπιπερο

Για το πλιγουρι
200 γρ πλιγουρι
1 κουτ πρασο ψιλοκομμενο
1 κουτ μαϊντανος
1 κουτ ανηθος
1 κουτ βασιλικος
2 κουτ ελαιολαδο
400 γρ ζωμος κοτας

Για την σαλτσα
2 φρεσκα βερυκοκα καθαρισμενα
2 κουτ λιπος παπιας
χυμος απο 1 πορτοκαλι
50 γρ Grand Manier
2 κουτ ζαχαρη
λιγες σταγονες λεμονιου

Εκτελεση
Φτιαχνουμε πρωτα την σαλτσα, σωταρουμε τα βερυκοκα στο λιπος της παπιας, προσθετουμε την ζαχαρη και το χυμο λεμονιου, σβηνουμε με το χυμο πορτοκαλιου και φλαμπαρουμε με το Grand Manier.
Χτυπαμε ολα τα υλικα στο μπλεντερ.
Ξεκοκαλιζουμε με προσοχη τα μπουτακια της παπιας και τα αλατοπιπερωνουμε.
Σωταρουμε την τρουφα και γεμιζουμε.
Τα μαριναρουμε με την σαλτσα και ψηνουμε στο φουνο για 20 λεπτα.
Για το πλιγουρι, σωταρουμε το πρασο, προσθετουμε το πλιγουρι και τα αρωματικα, ριχνουμε το ζωμο κοτας ανακατευοντας.
Γαρνιρουμε με αρωματικα μπσκοτα παρμεζανας.