recipe10_1

Συμποσιο θαλασσινων καθισμενα σε ζελε, σαλτσα ρεπανιων με φρεσκο κολιανδρο

Υλικα για 4 μεριδες

280 γρ καπνιστος σολομος σε 4 τριανταφυλλα
4 τεμ γαριδες Νο 2
280 γρ σφυριδα φιλετο

Μους γαριδας
2 τεμ γαριδες Νο 2
30 γρ κρεμα γαλακτος
2 κουτ ουζο
1 κουτ ανηθο ψιλοκομμενο
1 ασπραδι αυγου

Για την γεμιση
120 γρ σκαλοπς
160 γρ πιπεριες τριχρωμες ψιλοκομμενες
80 γρ σελερυ ψιλοκομμενο
40 γρ κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 κουτ σκορδο ψιλοκομμενο
2 κουτ ελαιολαδο
2 κουτ κονιακ

Για το ντρεσινγκ
40 γρ σαλτσα ρεπανιου
40 γρ μαγιονεζα
1 κουτ φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο

Εκτελεση
Στο μπλεντερ βαζουμε ολα τα υλικα για το μους της γαριδας.
Ανοιγουμε τα φιλετα της σφυριδας, τα αλοιφουμε με το μους και τα κανουμε ρολο. Τα τυλιγουμε σε μεμβρανη και τα βαζουμε στον ατμο για 15 λεπτα.
Για την γεμιση σωταρουμε ολα τα λαχανικα και στο τελος προσθετουμε τα σκαλοπς και φλαμπαρουμε με κονιακ.
Για το στησιμο του πιατου, τοποθετουμε τον ζελε στα πιατα και παγωνουμε στο ψυγειο.
Κοβουμε το ρολο της σφυριδας και τοποθετουμε στο πιατο απο δυο κοματια με τα την γεμιση των σκαλοπς ενδιαμεσα.
Απο πανω βαζουμε ενα τριανταφυλλο σολομου. Ανακατευουμε τα υλικα για το ντρεσινγκ και σερβιρουμε χωρια