Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων στη Ρόδο και στη Κάλυμνο για επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους» σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
Τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα είναι : α) Νέες τάσεις στο χώρο της εστίασης, Σύνθεση καταλόγου – Τέχνη ποιότητα & φαντασία στο τραπέζι (food styling), β) Παραδοσιακή αρτοποιία & ζαχαροπλαστική και γ) Αυθεντική παραδοσιακή τοπική κουζίνα σε χώρους εστίασης.
Νέα προγράμματα στο χώρο της εστίασης θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά όπως Κω, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο.
Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν ενώ στο τέλος κάθε επιμορφωτικού σεμιναρίου εκδίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Πρέπει να τονιστεί η συμβολή της ΕΠΑ.Σ του Ο.Τ.Ε.Κ για την υλοποίηση των προγραμμάτων τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα της εστίασης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΚ Γεννηματάς τηλ. 2241070615 που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ή στη διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr ή με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Επιμορφωτικά σεμινάρια για την εστίαση
Συνάντηση της Λ. Φτακλάκη με τον πρόεδρο Αρχιμαγείρων
Την αντιπεριφερειάρχη κ. Ελ. Φτακλάκη συνάντησε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Ν. Χριστοφόρου παρουσία της Προϊσταμένης του τμήματος τουρισμού Δωδεκανήσου Χ. Λόη με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων συνεργασίας.
Η κα Φτακλάκη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων για τη συνεργασία της περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τα επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της ανάδειξης της γαστρονομίας και της Αιγαιακής κουζίνας, τονίζοντας ότι η γαστρονομία έχει προεξέχουσα θέση ως θεματική μορφή τουρισμού.
Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Ν. Χριστοφόρου να υπάρξει μια στενότερη συνεργασία ούτως ώστε, να μπορέσουν σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουν όλοι μαζί στην καλύτερη δυνατή προώθηση της αιγαιακής γαστρονομίας.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η αντιπεριφερειάρχης πρότεινε μια νέα δράση που θα γίνεται στο πλαίσιο των εκθέσεων στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα έχει τίτλο «τα Κεράσματα του Αιγαίου» όπου με τη συνδρομή της Λέσχης θα προσφέρονται χαρακτηριστικά κεράσματα των νησιών μας. Η πρόταση αυτή, η οποία αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της περιφέρειας, έγινε αποδεκτή από τον κ. Χριστοφόρου, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε τη δική του πινελιά στον τίτλο «τα Κεράσματα του Αιγαίου» με το μότο: Σας ανοίγουμε την Όρεξη για να επισκεφθείτε τα όμορφα νησιά μας.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δοθεί μια διαφορετική πινελιά στις εκθέσεις, όπου ο επισκέπτης, είτε επαγγελματίας να έχει τη δυνατότητα μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό των νησιών μας, να ενεργοποιήσει κι άλλες αισθήσεις, όπως είναι η γεύση, η όσφρηση, που συμβάλλουν στην δημιουργία μιας ισχυρής ανάμνησης. Η επίσημη συνεργασία θα εγκαινιασθεί στις αρχές Φεβρουαρίου με τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης, όπου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και σαφώς θα προσφερθούν τα κεράσματα των νησιών μας.
Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης, κα Ε. Φτακλάκη, αφού συγχάρηκε τον Πρόεδρο για την πλούσια δραστηριότητα τους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για να αναδειχθεί η γαστρονομία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, δεσμεύτηκε πως οι πρωτοβουλίες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων θα συνεχίσουν να έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου